Waarom is een haai een zoogdier

Geplaatst op: 10.10.2019

Sommige soorten zoals de verpleegsterhaai hebben uitwendige baarddraden met tastzin voor bepaalde stoffen, waarmee de reukzin wordt versterkt. Vaak worden ze dan als agressieve, bloeddorstige monsters voorgesteld, zoals in de film Jaws van Steven Spielberg die in een enorm succes was in de bioscopen.

Veel haaienaanvallen zijn het gevolg van een vergissing van de haai, die een zwemmende mens voor een zeehond of ander prooidier aanziet.

Dit wil zeggen dat het skelet volledig uit kraakbeen bestaat. Squaleen wordt overigens gewonnen en gebruikt in de farmaceutische industrie om de vermeende verjongende werking. Zijn prooi was vele malen groter dan die van tegenwoordig levende haaien, dus hij moest wel zo groot worden. De meeste soorten hebben een klein verspreidingsgebied, zoals de langsnuitzwelghaai Centrophorus harrissoni , die alleen voorkomt langs de oostelijke kust van Australië en rondom het eiland Nieuw-Caledonië.

De buikvinnen zijn gemodificeerd als geslachtsorgaan bij het mannetje. Haaien beschikken over een subtiel vermogen om elektrische velden , veroorzaakt door statische of bewegende objecten zoals vissen of mensen in hun directe omgeving te detecteren. De kop van een haai is groot en kegelvormig, de kop bevat kleine ogen aan de zijkant en neusgaten vooraan boven op de snuit.

Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. Rijk :. Reageer op het artikel "Haaien in de zee" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. De melkklieren van vrouwelijke zoogdieren produceren melk voor hun jonge dieren. De oudste bekende fossielen van haaien dateren van meer dan tot miljoen jaar geleden.

De haaien worden dan onbedoeld opgevist met andere vissen en worden daarna dood weer terug in zee gegooid. Jeugdbibliotheek 0 - 6 jaar 6 - 9 jaar 9 - 12 jaar 12 - 15 jaar 15 - 18 jaar.
 • Een walvishaai is een haai GEEN walvis. De ogen van haaien zijn gelijk aan die van de gewervelde dieren en hebben een netvlies met staafjes en kegeltjes , ooglens en hoornvlies.
 • Er zijn ongeveer soorten haaien die in 8 verschillende orden zijn onderverdeeld. De Witte haai, Carcharodon carcharias Vooral bekent uit de film ‘yaws’, jaagt de witte haai Carcharodon carcharias bij velen schrik aan.

Kom bij de WWF-Rangerclub

De Megalodon kon zijn bek twee meter openen. Zoogdieren zijn warmbloedige dieren. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. Bij haaien vindt een paring met inwendige bevruchting plaats.

Megalodon joeg voornamelijk op walvisachtigen.

 • Zijn andere naam, ‘….
 • Maatschappij Gunfight At The O.

De kop van haai is meestal scherp en kegelvormig. Geraadpleegd op 16 juni Vraag volgen. De harde delen van een haai, maar waarom is een haai een zoogdier dan de helft is kleiner dan n meter, die meestal vergaan, 333p.

Gelukkig vallen de meeste haaiensoorten helemaal geen mensen aan. Omdat de tanden regelmatig worden verloren en vervangen door de reservetanden zijn deze altijd vlijmscherp. De grootte van al deze soorten variren van 20 cm de zwarte doornhaai tot de 12 meter lange walvishaaivergadert en gecommuniceerd in het Engels.

Reacties op dit antwoord

De borstvinnen zijn gepaard en bevinden zich direct achter de kieuwspleten, de enkele rugvin is op het midden van de rug gepositioneerd.

Tot vandaag de dag worden er regelmatig fossiele tanden gevonden van de Megalodon; de rest van het kraakbeenskelet is meestal vergaan. Grootte en gewicht.

Afbeelding toevoegen. De haai is familie van de rog. Het reukvermogen wordt vooral gebruikt om prooien op grote afstand te lokaliseren. En toch blijven de mensen maar op haaien jagen? Dit gevaar bestaat met name tijdens de schemering als de haai op zoek is naar voedsel.

Jeugdbibliotheek

Het skelet van kraakbeenachtige vissen is samengesteld uit kraakbeen. Plaats antwoord. Deze elektroreceptoren kunnen in aantal variëren van enkele honderden tot enkele duizenden.

Zij zijn waarom is een haai een zoogdier ware "zwemmende neuzen". Zoogdier Van alle vissen is alleen de walvis een zoogdier. Veel gevangen haaien worden gewoon dood terug in zee gegooid, omdat ze ongewild opgevist worden met andere vissen. Help mee. Sharks and their Relatives. Haaien hebben een goed reukvermogenzijn leggende zoogdieren. Ze geven niet direct geboorte. Sommige dieren, waarbij sommige soorten in staat zijn een miljoenste deel van bloed opgelost in zeewater te ruiken, OneDrive?

Slapende haaien

Een haai op je auto Wanneer je een sticker met een vis erop op iemand auto ziet, betekent dat niet dat deze persoon zo graag vist of een aquarium thuis houdt.

Ook op de Nederlandse rode lijst staan twee soorten haaien gevlekte gladde haai en ruwe haai en twee soorten roggen gewone pijlstaartrog en stekelrog die voorkomen als bedreigde vissoorten in de Noordzee. Voor de aanvalsfase echter is dit orgaan niet nauwkeurig genoeg.

De gebruikte url is dubbel. Deze soorten leven van kleine diertjes plankton die ze met de grote bek uit het water filteren. De huid van de haai is niet zoals bij beenvissen bedekt met schubben, waarom is een haai een zoogdier, maar door een opperhuid waarin kleine tandjes zitten van hetzelfde materiaal als de grote tanden in de bek.

Resten van zulke haaien zijn als fossielen teruggevonden.

Andere artikelen:

 1. Tijmen - 18.10.2019 02:46

  Deze haaien zijn dus voor niks gestorven.

  Sila - 13.10.2019 07:25

  Hoe slaapt een haai dan?

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *