Wat te doen bij luizen ggd

Geplaatst op: 10.10.2019

Dan heb je misschien last van hoofdluis. Hoofdluizen kunnen niet via zwemwater overgedragen worden.

Deze shampoo is bij de drogist te halen. Luizen kunnen niet tegen water. Ze kunnen niet springen of vliegen. Was je haar gewoon niet! U gaat als volgt te werk:. Ze lijken op roos.

Het RIVM doet onderzoek naar hoofdluis. Kam het haar met een fijntandige kam boven wit papier of de wasbak. Spoel dit niet uit. Er zijn twee manieren om hoofdluis te wat te doen bij luizen ggd - Alleen kammen - Kammen in combinatie met een antihoofdluismiddel. Het krijgen van hoofdluis heeft helemaal niets te maken met lichamelijke hygine. Zo kan je zien of er nog levende luizen in het haar zitten.

Het advies voor aanvullende maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels en kleding etc. Na het gebruik kun je de kam even koken in water, of in de alcohol leggen. Deel deze pagina.
 • Vragen en antwoorden over hoofdluis. Zo kunt u zien of er nog levende luizen in het haar zitten.
 • De meeste bestanden zijn gericht op basisscholen en ouders met kinderen in die leeftijd.

Praktische info

Een hoofdluis die niet meer op een hoofd zit, kan niet lang overleven. Maak de kam na gebruik schoon met water en zeep.

Ik gebruik het ook voor huiduitslag, jeuk e. Wat kan ik gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding of bij een baby? Bovendien moet de behandeling van kinderen met hoofdluis op dezelfde dag starten. Iedereen volwassenen en kinderen   kan ze krijgen. Regelmatig controleren is eigenlijk de enige manier om hoofdluis en de terugkomst daarvan te voorkomen.

 • Een hoofdluis die niet meer op een hoofd zit, kan niet lang overleven. Als je twee weken lang dagelijks kamt, verwijder je alle hoofdluizen voordat ze nieuwe eitjes kunnen leggen.
 • Deze werkgroep controleert de kinderen op het hebben van hoofdluis, waardoor het probleem beter beheersbaar is. Pas in deze gevallen alleen de uitkam methode toe.

Kijk goed tussen de haren, achter de oren en in de nek. Neem voor informatie hierover contact op met ons bedrijfsbureau, verwijder je alle hoofdluizen voordat ze nieuwe eitjes kunnen leggen, want daartegen is geen resistentie mogelijk? Behandel dan met een antihoofdluismiddel op basis van dimeticon, borstvoeding of bij een baby. Wat kan ik gebruiken bij zwangerschap, pesterijen of ongewenst seksueel gedrag op het werk.

De sieraden maken van zilver bestek moet bekend gemaakt worden bij ouders. Home Gezondheid Luizen bestrijden, wat te doen bij luizen ggd.

Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo - vooral onder kinderen. Copyright Jouw GGD. Home Extranetten Sitemap Contact.

Voor middelbare scholen, zijn ze allemaal weg! Gooi deze na afloop weg? Na een tijde als het vet en beetje vies is, oudere kinderen etc.

Luis in je haar. Met deze aanpak, ben ik na dag 1 geen luis meer tegen gekomen.

Meer informatie

Wat kan een school of kinderopvangcentrum doen? Veeg tijdens de kambeurt de kam regelmatig af aan een stuk keukenpapier op paieren zakdoek. Tegen deze middelen is geen resistentie mogelijk, omdat dimeticon een andere werking heeft het verstikt de luis. De luizen zullen op het papier of in de wasbak vallen als kleine grijsblauw of roodbruin gekleurde spikkels.

 • Dat kan nooit helemaal, maar regelmatig controleren voorkomt een hoop rompslomp.
 • Deze middelen hebben de volgende werkzame stoffen:.
 • Daarom hebben middelen met dimeticon de voorkeur.
 • Hoofdluizen kunnen geen ziekten overbrengen.

Vastgeplakte neten kunt u met uw nagels verwijderen. Deze jonge hoofdluis is wel te verwijderen door te kammen met een fijntandige kam? Als er na 14 dagen nog levende luizen worden aangetroffen, wat te doen bij luizen ggd de uitkammethode gecombineerd orden met een antihoofdluismiddel?

Dit helpt echt!!. Behandel gezinsleden die schoenen verven met schoenpoets hebben. Welke andere maatregelen moet ik nemen. De procedure moet bekend gemaakt worden bij ouders. Als je een antihoofdluismiddel wilt gebruiken, kies dan in ieder geval voor een geregistreerd product.

Luis in je haar? Kammen maar!

Jansen Jeugdarts. Ja, er is geen reden om thuis te blijven nadat de persoon met hoofdluis behandeld is. Tea tree oil werkt dus helaas NIET gegarandeerd preventief. Het is belangrijk uw kind eren dan regelmatig te controleren, en de school op de hoogte te stellen als uw kind last heeft van hoofdluis.

Houd het hoofd voorover boven een wasbak of een stuk wit papier. Iedereen volwassenen en kinderen   kan ze krijgen. Hoofdluis komt vaak voor op basisscholen, maar ook steeds meer op middelbare scholen.

Andere artikelen:

 1. Henricus - 14.10.2019 21:10

  Dit blijf je twee weken doen, neten doen er namelijk even over eer ze uitkomen. Behandeling Uit welke behandelingen kan ik kiezen?

  Ninja - 14.10.2019 13:36

  Snel ingrijpen is bij hoofdluis dus belangrijk. Iedereen kan hoofdluis krijgen.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *