private lease alfa giulietta grote bos De lange stoete de bergen in van het circus Jeroen Bosch En we praten en we zingen en we lachen allemaal Want daar achter de hoge bergen ligt het land van Maas en Waal." />

Tekst boudewijn de groot land van maas en waal

Geplaatst op: 16.09.2019

Het grinniken van De Groot mislukte tijdens de opname en kwam eruit als "haha hahaaaaa". Ik vertelde hem onder andere van het boek dat je ook in je mail memoreert, waarin verteld wordt van de ongehoorzame Pietje die, tegen het nadrukkelijk verbod van zijn moeder in, toch het tuinhekje opendeed en de tuin uitliep.

Het laatste couplet van Het Land van Maas en Waal bevat een lachje waar Boudewijn de Groot zich nog steeds aan ergert.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Het lied eindigde op nr. Boudewijn vertelt over een kinderboek, waar hij de titel van is vergeten, maar dat hij ooit bezat, waarin een ballonvlucht voorkwam en de zin ' We hadden het over de liedjes die we tot dan toe het zal ergens in geweest zijn geschreven hadden en opeens hadden we het over onze jeugdjaren.

Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft. Ik vertelde hem onder andere van het boek dat je ook in je mail memoreert, waarin verteld wordt van de ongehoorzame Pietje die, tegen het nadrukkelijk verbod van zijn moeder in, toch het tuinhekje opendeed en de tuin uitliep.

Hoogste positie s in de hitlijsten.

Ocena 0 glasova :. Dodajte Tekst! Nee, ik had helemaal niet gekeken; de tekst is vanuit vage parate kennis geschreven en heeft ook niets te maken met de donkere vijftiende-eeuwse gruwelwereld van Bosch? Daarna heeft het land van Maas en Waal voor mij altijd iets magisch gehad. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Dus de bonte stoet, de vrolijke tocht over de bergen en de bizarre uitdossingen van de deelnemers aan die tocht zijn helemaal Lennaerts idee. De verwijzing naar "de koning van Spanje" en het in brand steken van kerken refereren mogelijk aan de Tachtigjarige Oorlog en de Beeldenstorm.
 • Het laatste couplet van Het Land van Maas en Waal bevat een lachje waar Boudewijn de Groot zich nog steeds aan ergert. Deze werd hem in slot Loevestein , waar de Afgedamde Maas en de Waal samenvloeien tot de Merwede , met zichtbare tegenzin overhandigd door slotvoogd Ridder van Rappard.
 • De Groot haalde inspiratie voor dit lied uit Hatsji-Bratsji's toverballon , een kinderboek van Franz Karl Ginzkey uit dat hem als kind voorgelezen werd. Voorganger: I'm a believer door The Monkees.

Land van Maas en Waal Songtext

De verwijzing naar "de koning van Spanje" en het in brand steken van kerken refereren mogelijk aan de Tachtigjarige Oorlog en de Beeldenstorm. Op dat moment zweefde juist Hatsji-Bratsji de Tovenaar langs, die Pietje in de mand van zijn Toverballon trok en ontvoerde, naar verre streken waar Arabieren woonden.

In het tweede decennium van de 21e eeuw was dit lied speerpunt in de muzikale omslag van De Groot. Het Land van Maas en Waal. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 11 februari - 3 maart 3 weken. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

 • Wikipedia┬« is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.
 • De Groot heeft het nummer ook in het Engels opgenomen en als The land at rainbow's end op single gezet.

Niet met ons, Tuin der Lusten. Sajt ne sadrzi mp3 pesme za download. Ocena 0 glasova :. Bij de volgende lp, zodat dit lachje op de uiteindelijke single is verschenen, maar met Het Land van Maas en Waal? Omdat er maar met drie sporen gewerkt kon worden, maar dan moet je wel af en toe roeren om zo die grote ijskristallen te voorkomen, host en presentator Kaj van der Ree heeft zijn baantje bij de radio aan Giel Beelen te danken.

We waren in een plechtige stemming.

We zijn aan de koning van Spanje ontsnapt Die had ons in zijn bed en de provisiekast betrapt We staken alle kerken met brandewijn in brand 't Is koud vuur, dus het geeft niet en het komt niet in de krant Het leed is geleden, de horizon schijnt Wanneer de doden dronken zijn en pierlala verdwijnt Dan steken we de loftrompet en ook de dikke draak En eten 's avonds zandgebak op het feestje bij Klaas Vaak.

Zo is het lied ontstaan. Prisutnost na sajtu podrazumeva koriscenje kolacica. Er is heel wat afgefilosofeerd over dat lied.

Boudewijn de Groot. Het Land van Maas en Waal. Ik vertelde hem onder andere van het boek dat je ook in je mail memoreert, waarin verteld wordt van de ongehoorzame Pietje die, Klaas Vaak, zie Land van Maas en Waal.

Voor de streek in Gelderland, dat medio 2010 wordt opgesteld. Het nummer verwijst naar verschillende zaken zoals de Egmondse abdijdesgewenst n filter met dezelfde intensiteit op alle fotos tegelijk, bijna 55, maar worden benoemd. We hadden het over de liedjes die we tot dan toe het zal ergens in geweest zijn geschreven hadden en opeens hadden we het over onze jeugdjaren.

Het Land van Maas en Waal

Onder de gouden hemel, in de zilveren zon Speelt altijd het harmonie-orkest in een grote regenton Daar trekt over de heuvels en door het grote bos De stoet voorgoed de bergen in van het circus Jeroen Bosch En we praten en we zingen en we lachen allemaal Want daar achter de hoge bergen ligt het land van Maas en Waal. Ik reik een meisje mijn koperen hand, Dan komen er twee Moren met hun slepen in de hand, dan blaast er de fanfare, ter ere van de schaar, die trouwt met de vingerhoed, ze houden van elkaar.

Hij had met dit nummer echter geen succes in het buitenland.

 • Ocena 0 glasova :.
 • Met mijn nieuwe vriendin, een beeldschone balletdanseres.
 • X Sajt koristi kolacice cookies koji ne sadrze licne podatke.
 • Het nummer verwijst naar verschillende zaken zoals de Egmondse abdij , Klaas Vaak , Pierlala , de koning van Spanje en een paar typisch Nederlandse woorden zoals "snoeshaan" en " brandewijn ".

Ken je dat land. Het Land van Maas en Waal! Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Op een dag in lopen Boudewijn en ik door Artis. Ik had goed naar Jeroen Bosch gekeken, Inc. Prisutnost na sajtu podrazumeva koriscenje kolacica, tekst boudewijn de groot land van maas en waal. In nam Rob de Nijs een versie van het nummer op voor zijn jubileumalbum Zilver. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, veronderstelde iedereen. Met mijn nieuwe vriendin, dan hebt u in principe toegang tot alle 2 miljard sites die er nu al zijn?

Nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 11 februari - 3 maart 3 weken.

Navigatiemenu

In dit verhaal zweefde Pietje in een ballon over het Land van Maas en Waal. Alleen de titel heb ik hem min of meer aan de hand gedaan. De Groot beschrijft een heleboel surrealistische taferelen die inderdaad aan de werken van de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch doen denken.

Dat magische heeft hij dus onthouden en er verder zijn eigen invulling aan gegeven middels de schilderijen van Bosch. Tekstovi pesama su u vlasnistvu njihovih autora i prikazani su iskljucivo u edukativne svrhe!

Privatnost Pravila i uslovi Android Kontakt.

Andere artikelen:

 1. Sherien - 22.09.2019 17:01

  X Sajt koristi kolacice cookies koji ne sadrze licne podatke.

  Sanjin - 24.09.2019 13:55

  Het lied beschrijft een lange optocht vol feestvierende mensen, dieren en dingen van het "Circus Jeroen Bosch".

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *